Pages Navigation Menu

Leiden | Toeristische informatie over de Sleutelstad

Boeken over Leiden

Over de stad Leiden zijn talloze boeken geschreven. Hieronder treft u een selectie aan.

Mansende mannen

Posted by on sep 26, 2012 in Boeken over Leiden | Reageren uitgeschakeld

Mansende mannen

Er zijn veel orgeldraaiers in Leiden. En iedere woensdag en zaterdag zijn hun draaiorgels nog te vinden in de binnenstad. Sommige van hen komen uit een familie van orgeldraaiers, andere zijn echte liefhebbers. En elk heeft zijn verhaal, want zeker de oude garde van de orgeldraaiers was niet voor een kleintje vervaard. Maak kennis met Mart Broers en de Krullen, met Hangjas en de familie Mink.

Mansende Mannen is een koffietafelboek met prachtige foto’s en onderhoudende verhalen. Een must voor iedereen die Leiden een warm hart toedraagt.
Inclusief CD!

Bestel hier.

Het Leiden Boek, Cor Smit & Hans Blom

Posted by on feb 10, 2012 in Boeken over Leiden, Over Leiden | Reageren uitgeschakeld

Het Leiden Boek, Cor Smit & Hans Blom

Leiden is een van de mooiste steden van Nederland, met een historische binnenstad die getuigt van een rijke geschiedenis. In Het Leiden Boek wordt het verhaal van de stad verteld aan de hand van wat nu nog zichtbaar is.

NBD|Biblion recensie

In de serie van Waanders over steden en regio’s in – overigens vrij dik – zakformaat is ditmaal een deel over de historische stad Leiden verschenen. Dit is gebeurd in samenwerking met het regionaal archief en stedelijk museum, waarbij de historische canon als uitgangspunt is gehanteerd. Maar dit boekje omvat wel meer onderwerpen, die min of meer chronologisch zijn ingedeeld in de perioden voorstedelijk, de middeleeuwen, de zestiende en de zeventiende Gouden Eeuw, de neergang in de achttiende en de industrialisatie van de negentiende eeuw, de uitbouw van de universiteit en de ontwikkelingen vanaf 1970. Vele thema’s komen aan bod in de vorm van een kort praatje bij een (kleuren)plaatje, waarbij vooral het historische stadsbeeld en het kunstzinnige en culturele erfgoed in Leiden centraal staan. Naast foto’s van huidige gebouwen en monumenten zijn er (historische) tekeningen, kaarten, schilderijen, prenten enzovoort uitgezocht. Een overzicht van alle Leidse musea met adressen en een beknopte literatuurlijst luiden het boekje uit. Kleine druk.

Bestel het boek