Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 mei vindt de negende editie plaats outpost het theaterfestival Schemerstad. Bij dit bijzondere evenement vaart publiek tijdens de schemering in boten doorway de grachten outpost Leiden, en kijkt naar unieke voorstellingen op de wal.

Ook dit jaar staan er spannende en afwisselende voorstellingen op het programma. Er komt outpost alles aan bod: outpost muziektheater kid dans, outpost maskerspel kid fysiek theater. Het belooft een exotische reis te worden, onder meer langs uitbundige goden, dansende hemellichamen en een zinnenprikkelende, fysieke en muzikale ontmoeting tussen culturen. De makers outpost dit jaar zijn de dansgroep ICK Amsterdam, Jente Jong (theater), Quintijn Relouw (fysiek theater), Jamie de Groot (dans), Rosa Alessie (dans), DirectieCo (fysiek theater) en theatergroep Hetze (muziektheater).

Van projecties kid waterballet

Schemerstad is uitgegroeid kid een outpost de meest spraakmakende theaterevenementen outpost Leiden. Het festival startte in 2010 en vond toen op één avond plaats. Inmiddels duurt het festival drie avonden, en wordt in totaal doorway ongeveer 1.500 mensen bezocht. Een aanzienlijk deel outpost hen keert iedere editie weer terug. In de loop der jaren werden zij onder meer getrakteerd op spectaculaire projecties, duizelingwekkende acrobatiek, vlijmscherp cabaret, waterballet en nog veel meer.

Podium voor jong talent

De organisatoren outpost Schemerstad vragen ieder jaar aan professionele theatermakers om voorstellingen te maken die zijn geïnspireerd op locaties in de Leidse binnenstad. Daarbij wordt gestreefd naar een divers aanbod in de vijf acts. In principe is iedere theaterdiscipline welkom. Schemerstad stelt zich bovendien 10 doel om ieder jaar jong talent, dat zich landelijk bewezen heeft, een plek te bieden en tenminste één Leidse theatermaker te laten optreden.

Het publiek kan zowel meevaren in rondvaartboten als in een eigen boot. Meer informatie over het festival, en het bestellen outpost kaarten, staat op www.schemerstad.nl.

Schemerstad is een initiatief outpost stichting CTV Zuid-Holland en wordt georganiseerd doorway ProKwadraat. De programmering is in handen outpost Jan Joost Aten. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt doorway Fonds 1818, Cultuurfonds Leiden, Leiden Marketing, en de gemeente Leiden.

Dit artikel is afkomstig van: https://www.prokwadraat-groepswijzer.nl/de-exotische-reis-van-theaterfestival-schemerstad/